STAznanost

Novartis študente v Sloveniji vabi k prijavi na BioCamp

Ljubljana, 9. maja - Konec septembra bo potekal 12. BioCamp, Naovartisov dogodek, namenjen povezovanju perspektivnih študentov, akademskih institucij in gospodarstva. Kot so zapisali v Novartisu, bo osrednja tema spletnega dogodka nove metode zdravljenja in soustvarjanje medicine v dobi metaverzuma, prijave pa so odprte do konca maja.

Dogodek je namenjen študentom, ki se izobražujejo na področju naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti, in jim omogoča vpogled v farmacevtsko industrijo ter ponuja "edinstveno platformo za mreženje in odpira vrata kariernim priložnostim", so zapisali v Novartisu.

"BioCamp je edinstveni dogodek, ki na enem mestu združuje nekaj ključnih strateških usmeritev Novartisa v Sloveniji: podporo inovativnosti, skrb za razvoj mladih strokovnjakov ter povezovanje gospodarske in akademske sfere," je pojasnil vodja razvojnih projektov v Razvojnem centru Slovenija in vodja organizacijskega odbora BioCampa Janko Ignjatović.

Med dogodkom bodo imeli udeleženci ob predavanjih in delavnicah priložnost nasloviti dejanske izzive v farmacevtski industriji. Rešitve bodo razvili v skupini z drugimi študenti, svoje znanje in način razmišljanja pa predstavili strokovni komisiji.

Doslej se je BioCampa udeležilo 392 mladih iz 31 držav, so še sporočili iz farmacevtskega podjetja.