STAznanost

Medijski dan na FERI letos o izzivih medijske industrije

Maribor, 19. maja - Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru se bo danes z začetkom ob 10. uri odvil Medijski dan 2022. Na dogodku, pripravljenem v okviru študijskega programa Medijske komunikacije, bodo pozornost namenili sodelovanju ter spremljanju izzivov, ki jih ponuja dinamični medijski trg, sporočajo organizatorji.

Prireditev, namenjena študentom, profesorjem in širši javnosti, bo potekala na fakulteti v predavalnici Alfa, z otvoritvenim nagovorom dekana FERI Gorazda Štumbergerja in izredne profesorice Suzane Žilič Fišer. V nadaljevanju se bodo v okviru krovne teme izzivov medijske industrije zvrstila številna predavanja in predstavitve.

Tatjana Novak in Gabrijela Cojzer bosta pojasnili kaj imata skupnega Sigmund Freud in Press Clipping, Lado Ambrožič in Jana Ujčič pa bosta spregovorila o čarih in nevarnostih novinarstva. Gostujoča predavateljica Noureddine Miladi iz Univerze v Katarju bo svoj prispevek namenila vprašanju globalne medijske etike ter medijskem poročanju o vojni v Ukrajini.

Po odmoru se bo z začetkom ob 14. uri odvila predstavitev najnovejših trendov v produkciji virtualne resničnosti, pod vodstvom Marka Cafnika. Sledila bo projekcija študentskega filma Čakalnica ter predstavitve študentskih projektov in dosežkov, še sporočajo organizatorji.