STAznanost

V Kopru že 13. konferenca o suicidologiji

Koper, 31. maja - V Kopru bo danes in v sredo potekala 13. mednarodna konferenca o suicidologijo Triple i. Program bo vključeval predavanja uglednih raziskovalcev in drugih strokovnjakov s področja suicidologije z vsega sveta. Po napovedih organizatorjev bodo naslovili tako teorijo in raziskave kot tudi preprečevanje in intervencije v primeru samomorov.

Vsakemu predavanju bo sledila razprava, v kateri bodo udeleženci povabljeni, da izrazijo svoje poglede.

Konferenco organizira Slovenski center za raziskovanje samomora, ki deluje pod okriljem Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem, letos pa jo pripravljajo v sodelovanju s skladom De Leo Fund Onlus ter bo potekala preko Zooma in v živo na koprski fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije.

Slovenski center za raziskovanje samomora je nastal leta 2011. Danes je center vključen v evropske in nacionalne projekte s področja preučevanja in preprečevanja samomora, piše na spletni strani ustanove.

Vizija centra je zagotavljati visoko kakovostne raziskave za boljše razumevanje in razlago samomorilnega vedenja, kar bo prispevalo tako k preprečevanju samomorov kot podpori bližnjim ob izgubi zaradi samomora.