STAznanost

Prva slovenska NFT konferenca o tehnologiji sedanjosti za poslovanje v prihodnosti

Ljubljana, 3. junija - Na prvi slovenski konferenci o nezamenljivih žetonih (NFT), ki je včeraj potekala v Kristalni palači v Ljubljani, so sodelujoči navzočim predstavili izkušnje in priložnosti, ki jih tehnologija NFT ponuja uporabnikom iz različnih sektorjev. Pod sloganom "Resni NFT pogovori, divje napovedi in zabava" se je zvrstila serija predavanj in umetniških panelov, katerih namen je bil tehnologijo nezamenljivih žetonov in njihovo uporabo predstaviti vsem, ki jih zanimata komunikacija in poslovanje, so sporočili iz digitalne agencije April 8, ki je konferenco organizirala v sodelovanju s slovensko NFT skupnostjo.

Na konferenci so svoje znanje delili nekateri izmed prvih uporabnikov NFT-jev na Balkanu. Vitomir Jevremović je predaval o NFT-jih onkraj zbirk, Klemen Selakovič je delil svoje izkušnje z lastniškim drobljenjem NFT-jev, Jure Zih pa je pojasnil, kako izkoristiti moč NFT-jev.

Po besedah direktorice marketinške agencije April 8 Urše Mivšek Sitar stopa tehnologija NFT iz svoje sfere na druga področja naših življenj in poslovanj. "Smo tik pred tem, da razširi svoja krila in pokaže, česa vsega je zmožna. Verjamem, da nas bo presenetila in da je zdaj pravi trenutek, da jo vzamemo za svojo," je dejala na okrogli mizi, in ob tem poudarila pomen povezovanja med različnimi sektorji. V razpravi so sodelovali še Aleksander Valentin s Turističnega združenja Portorož, Jožko Križan s Smučarske zveze Slovenije, Aleš Pevc iz Tehnološkega parka Ljubljana in Marko Cafnik iz podjetja Multiversum.

Svoje izkušnje in znanje v uporabi tehnologije NFT za projekte in performanse so na umetniškem panelu z obiskovalci delili tudi ustvarjalci Katja Škorjanc, Martin Petrič, Miha Artnak, Mina Špiler in Jernej Sirk. Konference se je v živo udeležilo 200 obiskovalcev, nekaj manj pa jih je dogajanje spremljalo v živo preko spleta, so sporočili organizatorji.