STAznanost

V Bistri in Polhovem Gradcu danes brezplačni ogledi muzejev s spremljevalnim programom

Bistra/Polhov Gradec, 18. junija - V okviru Poletne muzejske noči bosta vrata danes odprla Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Obiskovalci bodo lahko v muzeja brezplačno vstopili od 18. ure dalje.

Obiskovalci Tehniškega muzeja si bodo lahko ogledali Kubo robote, ki jih bo predstavil Podjetniški inkubator Kočevje. Pripovedovalska skupina Tu in tam bo pripovedovala ljudske pravljice, prikazali bodo tudi tehniko krojenja za šport, piše na spletnih straneh muzeja. Na ogled bo starodobno vozilo Fiat Balilla 508 Cabriolet Garavini iz leta 1935, navzočim pa se bo predstavila tudi muzejska restavratorska služba.

Ob 21. uri se bo vodeni program končal z nastopom skupine Chicarito Jazz Quartet, ki kombinira klasične in džez ritme.

Tudi Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu, ki je dislocirana enota Tehniškega muzeja Slovenije, bo vrata obiskovalcem brezplačno odprl ob 18. uri. Organizatorji se bodo ob 19. uri posvetili otrokom in družinam, ob 20. uri pa bodo pripravili vodene oglede muzejskih zbirk za vse obiskovalce, je pojasnjeno na spletnih straneh muzeja.