STAznanost

Alpska regija krepi sodelovanje na področju raziskav in inovacij

Ljubljana, 6. julija - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v okviru projekta A-RING vodilo pripravo načrta za Skupno agendo na področju raziskav in inovacij v alpski regiji SRIA (Strategic Resarch and Innovation Agenda), so sporočili z ministrstva.

Načrt obravnava številne pomembne teme za razvoj znanosti v alpski regiji, pri čemer v središče postavlja vključevanje vseh ključnih deležnikov pri transnacionalnem pristopu k izzivom in priložnostim na tem območju. Po navedbah ministrstva sta strokovna in širša zainteresirana javnost načrt prepoznali celovit vodnik za razvoj skupne agende.

Ministrstvo se je med pripravo načrta posvetovalo tudi s partnerji in člani svetovalnega odbora projekta A-RING, ki skrbi za mednarodno sodelovanje akademskega in poslovnega sektorja pri inovacijah. Pri tem je upoštevalo številne dobre prakse iz drugih Interreg projektov.

Sicer sta v okviru projekta A-RING nastali tudi dve poročili, ki ocenjujeta dosedanje sodelovanje na področju raziskav in inovacij ter prinašata metodologijo za okrepitev prihodnjega sodelovanja v alpski regiji.