STAznanost

Poletni tabor inovativnih tehnologij tudi tokrat s pestrim izborom delavnic

Ljubljana, 25. avgusta - Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko te dni poteka tradicionalni poletni tabor inovativnih tehnologij. Več kot 100 osnovnošolcev in srednješolcev je ob prijavi lahko izbiralo med 12 delavnicami z različnih področij elektrotehnike in multimedije. Dogajanje so organizatorji popestrili tudi z ekskurzijami v visokotehnološka podjetja.

Mladi od četrtega razreda osnovne šole pa vse do tretjega letnika srednje šole lahko na delavnici Virtualno=Zabavno spoznajo odgovore na vprašanja, kaj je razlika med obogateno (AR) in navidezno resničnostjo (VR) ter kako delujejo igralni pogon Unity in programska orodja za izdelavo AR in VR aplikacij. Na delavnici Scratchmojstri lahko z uporabo orodja za programiranje iger spoznajo tehnike programiranja in programska jezika Microbit in Python.

Udeleženci razvijajo tudi izdelke, ki so uporabni v vsakdanjem življenju. Učenje z razvojem spretnosti na praktičnih primerih je ravno tisto, kar po besedah organizatorjev na Poletni tabor inovativnih tehnologij pritegne številne tehnološke navdušence.

"Izdelali bodo laserski merilnik razdalje, načrtali in izdelali aktivni zvočnik, sprogramirali mini sumo robote, izdelali svetilko na ročni pogon, ki ne rabi baterije, razvili elektroniko in program za avtonomno vozilo, razvili lastne AR in VR aplikacije," so organizatorji dogodka, ki ga podpira Zveza za tehnično kulturo Slovenije, zapisali v sporočilu za javnost.