STAznanost
Humanistika in družboslovje

Z novo platformo Tekmujem.si do vseh informacij o tekmovanjih iz različnih znanj

Ljubljana, 8. septembra - V okviru skupnega projekta Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA Slovenije) je bila vzpostavljena nova spletna informacijska platforma Tekmujem.si. Platforma ponuja koledar vseh tekmovanj, glavne informacije o tekmovanjih in povezave na posamezna tekmovanja.

Kot sta organizaciji zapisali v sporočilu za javnost je platforma del projekta Tekmujem v znanju, ki ga ZOTKS in DMFA Slovenije izvajata kot nevladni organizaciji na področjih organizacije tekmovanj iz znanj za mlade, poglobljenega dela z nadarjenimi, popularizacije znanj, tehnike in znanosti ter izobraževanj mentorjev.

Platforma predstavlja vsa tekmovanja, ki potekajo pod okriljem ZOTKS in DMFA Slovenije, kot tudi tekmovanja drugih organizatorjev, ki uporabljajo informacijski sistem DMFA. Namenjena je mladim, staršem, učiteljem, mentorjem in širši javnosti, torej vsem, ki na spletu iščejo informacije o tekmovanjih iz različnih znanj.

Sinhronizacija informacijskih sistemov obeh organizacij in platforme Tekmujem.si prinaša poenoteno predstavitev vseh tekmovanj v znanju. Za vsako od njih je odslej na voljo pregledna in do uporabnika prijazna Osebna izkaznica z glavnimi informacijami. Zaradi lažjega iskanja je tekmovanja mogoče filtrirati po starostnih skupinah in področjih.

Sredstva za projekt sta organizaciji pridobili na javnem razpisu Ministrstva za javno upravo, z novo platformo pa je zaključena prva faza digitalne preobrazbe obeh organizacij. Do konca leta 2023 bosta v okviru projekta Tekmujem v znanju ZOTKS in DMFA prenovili tudi svoji spletni strani, so še zapisali.