STAznanost
Humanistika in družboslovje

Minister Papič na vrhu o inovacijah v Atenah

Ljubljana, 18. novembra - Minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič se je udeležil Globalnega inovacijskega vrha, ki je v organizaciji Ekonomskega foruma Delphi od ponedeljka do četrtka potekal v Atenah. Govoril je o interdisciplinarnosti in učinkovitejšem prenosu znanja v družbo, so danes sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Papič je med drugim poudaril pomen Družbe 5.0 in kot primer dobre prakse izpostavil uspešen japonsko-slovenski projekt Nedo, katerega cilj je bil vzpostavljanje pametnega elektroenergetskega omrežja v Sloveniji.

Svoj pogled na prihodnost razvoja družbe je zaključil z idejo o ustanovitvi novega inovacijskega stebra, ki bi omogočil povezovanje med raziskavami in industrijo ter posledično izboljšal inovacijski sistem, so zapisali na ministrstvu.

Globalni inovacijski vrh organizira Ekonomski forum Delphi, ki si prizadeva za inovativne ideje za trajnostno in konkurenčno rast v Evropi in širši regiji vzhodnega Sredozemlja.

Papič se je v Atenah srečal tudi z grško ministrico za izobraževanje in verske zadeve Niki Kerameos. Pogovarjala sta se o delovanju in reformah šolskih sistemov v obeh državah, avtonomiji univerz in sodelovanju med državama na področju visokošolskega izobraževanja. Ministrica je med drugim pozdravila idejo o morebitnem odprtju lektorata slovenskega jezika v Grčiji.