STAznanost

Vabilo na spletni pogovor z naslovom Zdravila in covid-19

Ljubljana, 18. novembra - Slovenska tiskovna agencija v okviru projekta STA znanost vabi na spletni pogovor z naslovom "Zdravila in covid-19", ki bo potekal v torek, 22. novembra, ob 10. uri. Spletni pogovor bo mogoče spremljati v živo na spletnem naslovu https://vzivo.sta.si/.

Kmalu bodo minila tri leta, odkar so na Kitajskem potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom. V tem času smo dobili več učinkovitih in varnih cepiv proti covidu-19, ki so številne obvarovala pred hujšim potekom bolezni. Kakšne pa so danes možnosti zdravljenja covidnih bolnikov? Kako poteka razvoj novih zdravil in zakaj je tako dolgotrajen? Kako je zagotovljena njihova varnost? Katera zdravila za zdravljenje covida-19 so danes na voljo in kako učinkovita so?
Odgovore na ta in druga vprašanja o zdravilih za zdravljenje covida-19 bomo s strokovnjaki iskali v torkovem spletnem pogovoru STAznanost z naslovom "Zdravila in covid-19".

V pogovoru bodo sodelovali:

- izr. prof. dr. Tomaž Bratkovič, mag. farm., predstojnik katedre za farmacevtsko biologijo na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani
- asist. dr. Anja Kolarič, raziskovalka na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru
- dr. med. Kristina Nadrah, mag. farm. s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana

Pogovor bomo prenašali v živo na spletni strani https://vzivo.sta.si/.