STAznanost

Na FERI podelili letošnje nagrade Vratislava Bedjaniča

Ljubljana, 14. decembra - Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru je danes potekala podelitev nagrad Vratislava Bedjaniča za izjemna akademska dela s področij elektroenergetike in avtomatizacije. Letos so podelili eno nagrado za doktorsko disertacijo in dve nagradi za pridobitev naslova magistra, so sporočili s fakultete.

Nagrado Vratislava Bedjaniča za doktorsko disertacijo je prejel Tadej Škrjanc s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani za svoje delo z naslovom "Prilagodljivo decentralizirano pod-frekvenčno razbremenjevanje v elektroenergetskih sistemih". Nagradi za pridobitev naslova magistra sta prejela Aljaž Trupej in Ermin Rahmanović, oba s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Podelitev Bedjaničevih nagrad ne ohranja samo lika profesorja Bedjaniča, ampak tudi mnogih drugih učiteljev in mentorjev, ki vsakoletno popeljejo nove generacije v perspektivne gospodarske panoge, so ob tem zapisali na FERI.

Podelitev izmenjujoče organizirata Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pod sponzorstvom slovenskega združenja elektroenergetikov CIGRE-CIRED.