STAznanost

V Ljubljani informativni dan o novostih programa Obzorje Evropa

Ljubljana, 1. februarja - V organizaciji ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije bo danes potekal informativni dan na temo evropskega programa za raziskave in inovacije Obzorje Evropa v tretjem letu izvajanja. Dogodek je namenjen raziskovalcem in strokovnim delavcem na slovenskih raziskovalnih organizacijah ter podjetjem in drugi zainteresirani javnosti.

Kot so zapisali na ministrstvu, bo dogodek priložnost za seznanitev z novostmi, ki jih prinašajo novi dvoletni programi za obdobje 2023-2024 in posvetovanje z mrežo slovenskih Nacionalnih kontaktnih točk programa Obzorje Evropa (NKT).

Na enem mestu bodo na voljo vsi predstavniki NKT, ki bodo ponudili hiter vpogled v ključne vsebine in novosti posameznih področij programa Obzorje Evropa.

Informativni dan je letošnji prvi dogodek v okviru projekta Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor. Projekt izvaja ministrstvo, sofinancira pa ga Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje in odpornost.

Namen projekta je izboljšanje uspešnosti slovenskih prijaviteljev pri vključevanju v mednarodni prostor, predvsem v evropski raziskovalni prostor, okrepitev internacionalizacije ter izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti raziskovalno inovacijskega ekosistema v Sloveniji. Cilj projekta je okrepitev podpornega okolja že vzpostavljenih subjektov in mrež na nacionalni ravni in v mednarodnem prostoru.