STAznanost

Društvo Mlada akademija z dogodkom na temo duševnega zdravja

Ljubljana, 12. marca - Društvu Mlada akademija v soorganizaciji z ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije že tretje leto zapored organizirajo dogodek o pomenu in skrbi za duševno zdravje med doktorskimi študenti in raziskovalci na začetku kariere.

Letošnji dogodek z naslovom Z radovednostjo preko omejitev bo potekal v sredo, 15. marca, od 16. ure do 19.30.

Z dogodkom želijo poudariti pomen radovednosti in poguma pri premagovanju izzivov, težav in omejitev s katerimi se srečujejo mladi v slovenskem znanstveno-raziskovalnem in akademskem svetu, so zapisali v Mladi akademiji.

V sklopu dogodka bodo izvedli okroglo mizo in delavnico. Na okrogli mizi bodo naslovili pojav duševnih stisk pri doktorskih študentih in raziskovalcih na začetku kariere. Raziskali bodo, s kakšnimi izzivi se soočajo pri doseganju ciljev, kaj jih pri tem omejuje ter kakšen vpliv na premagovanje teh težav imata pogum in radovednost.

Na delavnici "Odprti, podprti, odporni?!" pa bodo udeleženci lahko spoznali različne tehnike za vzpostavljanje lestvice vrednot, konstruktivne komunikacije na delovnem mestu in gradnjo zdravih medsebojnih odnosov. Število mest na delavnici je omejeno.

Več o dogodku je na voljo na spletni strani društva https://www.mladaakademija.si/.