STAznanost
Naravoslovje in tehnika

V Mariboru konferenca o računalniški obdelavi slik in njeni uporabi v Sloveniji

Maribor, 23. marca - Na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko danes poteka 17. strokovna konferenca o računalniški obdelavi slik in njeni uporabi v Sloveniji (ROSUS). Organizatorji želijo z njo tudi letos promovirati pomembnost ekonomske koristi računalniške obdelave slik na področjih industrije, biomedicine in drugih poslovnih procesov.

"Vezi, ki smo jih na prejšnjih konferencah stkali med raziskovalci, razvijalci, ponudniki rešitev ter uporabniki računalniške obdelave slik v slovenskem prostoru, želimo še dodatno okrepiti, ob tem pa nuditi tudi možnosti sklepanja novih sodelovanj in svetovanja pri razreševanju konkretnih poslovnih oziroma raziskovalnih problemov," je pred konferenco povedal njen predsednik Božidar Potočnik.

Kot je dodal, glavni poudarek namenjajo aplikacijam s področja računalniške obdelave slik, ki so že integrirane oziroma pripravljene za integracijo v poslovne procese. S tem želijo ne le demonstrirati, da takšna avtomatska obdelava lahko zaradi svoje natančnosti in hitrosti prinaša velike ekonomske koristi, ampak tudi dokazati, da aplikacije računalniške obdelave slik nudijo nove priložnosti za uveljavitev na trgu visokih tehnologij.

Ob tem na dogodku ne bodo pozabili na možnost razprav ter predstavitev konkretnih problemov in potreb, ki se porajajo pri uporabnikih, s katerimi bodo računalniško obdelavo slik in njeno koristnost še bolj približali udeležencem.

Konferenca vsako leto pokriva najraznovrstnejše tematike s področja digitalne obdelave slik, in sicer od klasičnih industrijskih rešitev, rešitev s področja medicine, biomedicine, športa in zabave, na njej pa predstavljajo tudi inovativne ideje, prototipe in študentske aplikacije.