STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Konec tedna v Ljubljani že deveti DragonHack

Ljubljana, 12. maja - Kreativni misleci, inženirji in razvijalci se bodo konec tedna pomerili na že devetem DragonHacku - največjem univerzitetnem hackathonu v Sloveniji. Na dogodku, ki bo potekal na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko, bodo tekmovali v reševanju različnih izzivov iz resničnega življenja z uporabo programske in strojne opreme.

Na hackathonu, ki bo potekal 13. in 14. maja, bodo skupine treh do štirih študentov skupaj ustvarjale in programirale in iskale rešitve za postavljene izzive. Ekipe študentov in mentorjev bodo neprekinjeno delale 24 ur, nato pa bo sledila predstavitev njihovega rešitve.

Cilj tekmovanja je povezati inovativne ljudi z odličnimi idejami, ki bodo s pomočjo kritičnega mišljenja ustvarili rešitve za praktične probleme. Študentom bodo pri tem v pomoč tudi mentorji s fakultet in strokovnjaki iz podjetij ter različna oprema in najnovejša tehnologija, so zapisali organizatorji.

Poleg tekmovanja bodo sodelujočim na voljo tudi delavnice in predavanja strokovnjakov iz industrije. Dogajanje pa bo čez dan spremljal tudi zabavni program.

Kot so še zapisali organizatorji, je zgodba o uspehu letošnjega hackathona ta, da ga sponzorira ekipa, ki je svoja znanja in veščine redno urila na prejšnjih izvedbah dogodka, letos pa je odprla vrata lastnega podjetja.

DragonHack je najdaljši in največji univerzitetni hackathon v Sloveniji. Prav tako je del največje svetovne študentske lige Major League Hacking. Dogodek organizira Društvo računalničarjev v sodelovanju s študenti fakultete za računalništvo in informatiko.