STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Na fakulteti za elektrotehniko obeležili svetovni dan telekomunikacij

Ljubljana, 18. maja - Ob Svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe, ki ga obeležujemo 17.5., so na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pripravili dogodek, ki je v ospredje postavil študente. Program je med drugim vključeval predstavitve študentskih projektov in zabaven tehnološki kviz.

Program, ki so ga pripravili na Katedri za informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) se je začel s predavanjem študenta IKT in državnega prvaka v dvigovanju uteži Davida Birka, ki predstavil Asistenčni sistem za vadbo dvigovanja uteži z demonstracijo v živo.

Sledil je tematski kviz Lepo je biti elektroinženir, na katerem so se študenti prebijali do vročega stola, najbolj pogumni pa so prejeli praktične nagrade. Organizacijo zabavnega tehnološkega kviza, ki je napolnil avlo fakultete sta podprla Telekom Slovenija in Katedra za IKT. Ob 13. uri je za dobro vzdušje poskrbel še koncert vokalne skupine in banda FE.

Dogodek se je skledinil s predavanjem študentov Luke Podbregarja in Luke Zmrzlaka, ki sta predstavila praktično delo tekom študentskih let in lasten patent.

Dogodek je po navedbah fakultete dokaz, "da lahko profesorji, zaposleni ter študentke in študenti odlično sodelujejo, se učijo drug od drugega in skupaj poskrbijo za živahno obštudijsko dogajanje". "Istočasno so se vključili v mednarodne aktivnosti obeležitve Svetovnega dneva IKT, ki ga organizirajo Združeni narodi."