STAznanost
Humanistika in družboslovje

Papič v Bruslju o povezovanju izobraževanja in inovacij

Bruselj, 27. junija - Minister za visoko šolstvo in inovacije Igor Papič se je danes v Bruslju udeležil vrha o izobraževanju in inovacijah, na katerem so razpravljali o načinih, kako zbližati predvsem visokošolsko izobraževanje in inovacije. Papič je v razpravi poudaril, da je znanje globalno, zato je potrebno sodelovati, ključna pri tem pa je interdisciplinarnost.

Minister Papič je sodeloval v osrednji panelni razpravi, na kateri so se osredotočili na možne načine zbliževanja izobraževanja in inovacij.

Udeleženci so razpravljali o dobrih praksah, krepitvi sodelovanja med ključnimi deležniki, spoznanjih in izkušnjah pri povezovanju izobraževalnih in inovacijskih skupnosti ter glavnih izzivih pri krepitvi obeh področij politike.

Papič je v razpravi poudaril, da je znanje globalno, zato moramo sodelovati, pri čemer je ključna interdisciplinarnost. Po njegovem je potrebno študentkam in študentom pokazati, kako se znanje, ki ga pridobijo v izobraževalnem procesu, uporabi v praksi, so zapisali v sporočilu ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Ob robu tokratnega drugega vrha o izobraževanju in inovacijah se je slovenski minister sestal tudi s podpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Schinasom, pristojnim za zaščito evropskega načina življenja. Pogovarjala sta se o vlogi izobraževanja, inovacij in umetne inteligence v evropskem prostoru.

Papič se je srečal tudi z generalno direktorico za izobraževanje, mlade, kulturo in šport pri Evropski komisiji Temis Kristofidu, so še sporočili z ministrstva.