STAznanost

Na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo se začenja Poletna šola gradnje in okolja

Ljubljana, 3. julija - Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani se začenja Poletna šola gradnje in okolja, ki bo potekala do petka. Učenci se bodo lahko udeležili aktivnosti, preko katerih bodo spoznali praktično delo inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva. Med drugim bodo za fakulteto v četrtek postavili leseni samonosni Da Vincijev most.

Ljubljana. Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani se začenja Poletna šola gradnje in okolja, ki bo potekala do petka. Foto: FGG

Ljubljana.
Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani se začenja Poletna šola gradnje in okolja, ki bo potekala do petka.
Foto: FGG

Kot so sporočili s fakultete, bodo udeleženci že danes lahko izvajali različne geodetske meritve na klasičen način in s sprejemniki GNSS, v parku ob Gradaščici pa zakoličili modele znanih mostov. V torek se bodo ukvarjali z različnimi eksperimenti v vodarskem laboratoriju in izvajali različne vodarske meritve.

V sredo se bodo odpravili na ekskurzijo v Celje, na kateri se bodo spopadli z adrenalinskim izzivom, obiskali pa bodo tudi zanimive lokacije in si ogledali ustanovo z interaktivnimi prikazi.

Velika zanimivost pa bo gradnja Da Vincijevega mostu, ki bo potekala v četrtek. Pred tem bodo mladi udeleženci vadili tako, da bodo sestavili modelčke mostu, ki si jih bodo lahko za spomin odnesli tudi domov, so navedli.

V petek se bodo lahko preizkusili tudi v sobi pobega, v orientacijskem teku in se ohladili v bazenu na kopališču Kolezija. Organizatorji pa niso pozabili tudi na družabne igre. Novost letošnje poletne šole je namreč povečana "FGG jenga", ob igranju katere bodo udeleženci preizkušali svojo spretnost in natančnost.

Letošnjo poletno šolo je fakulteta pripravila v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije.