STAznanost

Društvo v tujini izobraženih Slovencev bo obeležilo 10. obletnico ustanovitve

Ljubljana, 8. julija - Društvo v tujini izobraženih Slovencev (Vtis) bo danes z osrednjim dogodkom v dvorani SiTi teatra v BTC Ljubljana obeležilo 10. obletnico ustanovitve, ki jo praznuje v letošnjem letu. Iz društva bodo na dogodku predstavili dosedanje dosežke, med drugim recepte in dobre prakse, kako so vzpostavili priložnosti med Slovenijo in talenti v tujini.

Kot so zapisali v vabilu, bodo predstavili tudi, kako so zagotovili pretok znanja ter promocijo Slovenije, njenih gospodarskih priložnosti in zmožnosti v tujini. "S skupnimi močmi je društvo Vtis postal katalizator za pozitivne spremembe v povezovanju skupnosti Slovencev v tujini in s trudom za kroženje znanja vplivamo na napredek Slovenije," so navedli.

Kot so dodali, bo dogodek, ki se bo sicer pričel ob 17. uri, tudi priložnost za vzpostavljanje novih povezav ter spoznavanje tako članov društva, sodelavcev kot partnerskih podjetij.

Društvo Vtis je organizacija za kroženje znanja med svetom in Slovenijo. Slovenijo vpenja v internacionalno mrežo strokovnjakov in hkrati pa povezuje člane društva s priložnostmi v Sloveniji. Med drugim povezuje ambasadorje globalnega znanja v Sloveniji in v tujini, spodbuja in omogoča sodelovanja med Slovenijo in tujino na področju znanosti in gospodarstva, glavne odločevalce pa opozarja na problematike in zakonske ovire pri kroženju znanja.