STAznanost

V Ljubljani tradicionalni teden Poletni tabor inovativnih tehnologij

Ljubljana, 19. avgusta - Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko se bo v ponedeljek pričel tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij. Do petka se bodo zvrstile številne delavnice, na katerih se bodo mladi spoznali z elektrotehniko in sodobnimi tehnologijami, so sporočili s fakultete. Odpravili se bodo tudi na ekskurzije v visokotehnološka podjetja in ustanove.

Poletni tabor inovativnih tehnologij je namenjen učencem od konca četrtega razreda osnovne šole do konca tretjega letnika srednje šole. Kot so v sporočilu za javnost navedli s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, bodo udeleženci na delavnicah ustvarjali izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji.

Delavnice bodo temeljile na skupnem aktivnem učenju in bodo zajemale vsa potrebna temeljna znanja, praktične primere po "hands-on" pristopu in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Izkušeni mentorji in mladi strokovnjaki s fakultete bodo mlade preko sproščenega, dinamičnega in kreativnega sodelovanja popeljali v svet sodobne elektrotehnike in multimedije, so navedli.

Udeleženci bodo lahko sodelovali na enajstih delavnicah, namenjenih različnim starostnim skupinam. Na delavnici Hrupometer se bodo na primer ukvarjali z zaznavanjem zvoka in izdelali domači merilnik hrupa. Delavnica LEGO Viharniki bo namenjena spoznavanju avtonomnih mobilnih sistemov in področju senzorike, ljubitelji robotike pa bodo programirali mini sumo robote in se na koncu pomerili na prijateljskem turnirju. V sklopu delavnice Elektrika v človeškem telesu bodo udeleženci spoznali električno naravo delovanja srca, mišic in živcev ter preizkusili električno stimulacijo, s katero lahko pomagamo mišicam, če delujejo nepravilno.