STAznanost
Humanistika in družboslovje

Na ljubljanski Ekonomski fakulteti nov študijski program MBA o umetni inteligenci in poslu

Ljubljana, 8. septembra - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL EF) uvaja posebno smer programa Ljubljana MBA, ki se osredotoča na umetno inteligenco (UI). Program je zasnovan za opremljanje bodočih vodij z znanjem in veščinami, potrebnimi za prepoznavanje in uporabo potenciala UI v današnjem dinamičnem poslovnem okolju, navajajo na fakulteti.

Ljubljana. Fakulteta, izobraževanje, študenti, predavalnica. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Fakulteta, izobraževanje, študenti, predavalnica.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot poudarjajo, umetna inteligenca nadaljuje spreminjanje gospodarskih trgov, zaposlitvene trende in procese dela po vsem svetu, zato je nujno, da so podjetja, vodstva, direktorji in posamezniki pripravljeni na bodoče izzive. Obsežen program Ljubljana MBA: Umetna inteligenca v poslu tako združuje ekonomsko in poslovno razumevanje s poudarkom na področju umetne inteligence.

Zasnovan je za posameznike, ki želijo nadgraditi znanje poslovanja in vodenja, da bi svoje kompetence za delovanje v poslovnem svetu povzdignili na višjo raven za večjo konkurenčnost, inovativnost, uspešnost in poslovno odličnost, so zapisali. Dve leti kariernega in osebnega razvoja sta zasnovani tako, da zagotavljata celostno izobraževanje, ki vključuje akademsko znanje, medsebojno učenje, individualno svetovanje in učenje na primerih iz prakse.

Po besedah profesorja prava na UL EF in predavatelja na programu Mitje Kovača se je Slovenija izkazala kot središče tehnoloških inovacij, vključitev umetne inteligence v program, kot je Ljubljana MBA, pa je naraven korak.

Novi program na UL EF je nastal v sodelovanju med fakulteto, ki je edina ekonomsko-poslovna šola z mednarodno trojno akreditacijo v regiji, Inštitutom Jožef Štefan in mednarodnim raziskovalnim centrom za umetno inteligenco (IRCAI) pod okriljem UNESCO in ob podpori Google.org.