STAznanost

Študenti na forumu o naprednih pristopih pri zdravljenju raka

Bled, 11. septembra - Švicarska farmacevtska družba Novartis na Bledu gosti forum BioCamp, na katerem 35 študentov devetih narodnosti razpravlja o naprednih pristopih pri zdravljenju raka s pomočjo znanosti in tehnologij naslednje generacije. Dogodek je namenjen študentom s področja znanosti, tehnologije in podjetništva, so danes sporočili iz Novartisa.

Tradicionalni dogodek, namenjen povezovanju študentov s priznanimi strokovnjaki in vodilnimi menedžerji, po nekaj izvedbah prek spleta letos spet poteka v živo. "BioCamp je ena od naših inovativnih kadrovskih praks, ki mladim ponuja vpogled v aktualne izzive v farmaciji in zdravstvu ter vrednote Novartisa v Sloveniji," je povedala vodja organizacijskega odbora dogodka Ljerka Lah.

Na tridnevnem forumu, ki se bo zaključil v torek, mladi po navedbah Novartisa spoznavajo priložnosti, ki jih ponujajo digitalizacija, avtomatizacija in umetna inteligenca v boju proti rakavim obolenjem. Ta sodijo med vodilne vzroke smrtnosti v Sloveniji in po svetu.

"S tehnološko dovršenim in naprednim znanjem na področju raziskav in razvoja ter novimi pristopi želimo lajšati največja bremena bolezni v sodobni družbi, zato je onkologija eno ključnih terapevtskih področij Novartisa," je dejal direktor Novartisa in izvršni direktor za znanost v bioloških zdravilih v tehničnem razvoju zdravil Uroš Urleb.

Lah je dodala, da je povezovanje gospodarske in akademske sfere z namenom iskanja prebojnih rešitev za največje izzive na področju farmacevtske industrije in zdravstva eno ključnih Novartisovih partnerstev v Sloveniji.

Novartis je z dogodkom BioCamp v Sloveniji v 13 letih povezal več kot 500 mladih talentov, od katerih so jih do danes zaposlili več kot 50.