STAznanost

Študentje na terenskem forumu o prehrani in turizmu v Posavju

Krško, 15. septembra - Konec septembra se bo v Posavju odvil dvodnevni terenski študijski forum z naslovom Deep Dive Posavje 2023: Trajnost, prehranski sistem in turizem v Posavju. Forum pripravljajo v podjetniško-inovacijskem stičišču EIT Food Hub Slovenija v sodelovanju z Občino Krško, so sporočili z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Na dogodku, ki ga 27. in 28. septembra med drugim organizira Center za podjetništvo in turizem Krško ter Podjetniški inkubator Krško, se bodo zvrstile različne aktivnosti in predavanja z aktivno udeležbo študentov, agroživilskih podjetij, startup oz. inovativnih zagonskih podjetij, državnih organizacij, interesnih združenj in medijev.

V okviru terenskega foruma, ki bo 27. septembra, si bodo študentje ogledali štiri živilska podjetja ter se seznanili z njihovo aktualno problematiko in izzivi. Po ogledu bodo v skupinah iskali morebitne rešitve in izboljšave, ki jih bodo naslednji dan predstavili na zaključnem dogodku študijskega foruma - javnem forumu z naslovom Trajnost, prehranski sistem in turizem v Posavju.

V okviru Javnega foruma se bo odvila tudi okrogla miza, na kateri bodo sodelovali župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, dekanja Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani Marina Pintar, dekanja Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru Marjetka Rangus, direktor GZS in Evrosad Boštjan Kozole ter Jakob Bogovič iz kmetije Bogovič.

Prvi dan študijskega foruma bo udeležencem na voljo tudi dogodek z naslovom Spoznaj posavske agro-food startupe. Goste bo z uvodnim predavanjem nagovoril upokojeni nekdanji predsednik uprave NEK Stane Rožman.

Za sodelovanje na dogodku, ki je brezplačno, je potrebna predhodna prijava na povezavi sta.si/q6l4DP.