STAznanost

Objavljen je razpis za štipendijski program Asef Raziskovanje v tujini 2024

Ljubljana, 22. septembra - Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (Asef) je objavila razpis za štipendijski program Asef Raziskovanje v tujini 2024. Gre za triletni program, v katerem sodelujejo slovenski študenti. Namen programa je okrepiti raziskovalno-študijsko izmenjavo med Slovenijo in drugimi državami. Razpis je odprt do 29. oktobra.

Kot so sporočili, so prijave odprte za slovenske študente in študentke, vpisane na akreditirane visokošolske zavode. V sklopu programa štipendisti in štipendistke opravijo 10-tedenski raziskovalni obisk na univerzi ali raziskovalni ustanovi v tujini na področju svojega študijskega oz. strokovnega področja.

Poleg tega se vključujejo v dejavnosti, ki jih organizira Asef, vključno z raziskovalnimi projekti in sodelovanjem z drugimi člani in članicami skupnosti Asef, delavnicami vodenja in razvoja kariere ter se udeležujejo rednih javnih predavanj in drugih dogodkov.

Slovenski študenti in študentke s programom dobijo priložnost, da sodelujejo s slovenskimi profesorji in profesoricami ter so vključeni v njihove raziskovalne projekte na najboljših univerzah in institucijah v Združenih državah Amerike, Kanadi, Združenem kraljestvu, državah EU in Avstraliji.

"Asef si s tem prizadeva oblikovati mlade, ki jih odlikuje akademska odličnost, moralni značaj in vračanje skupnosti," so navedli.