STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Začela se je 26. mednarodna multikonferenca informacijske družbe, računalništva in informatike

Ljubljana, 9. oktobra - Na Institutu Jožef Stefan se je danes začela 26. multikonferenca Informacijska družba IS 2023, ki bo potekala vse do petka. Mednarodna multikonferenca Informacijska družba, ki vsako leto poteka na IJS, omogoča raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe.

Letos cikel dogodkov obsega 10 konferenc, ki pokrivajo širok spekter področij in raziskovalnih polj. Prvi dve, konferenca z naslovom Odkrivanje znanja in podatkovna skladišča ter konferenca Demografske in družinske analize, sta na sporedu že danes.

V torek se bosta odvili konferenci Legende računalništva in informatike ter Konferenca o zdravi dolgoživosti, v sredo sledijo Miti in resnice o varovanju okolja, konferenca Digitalna vključenost v informacijski družbi ter Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij, v četrtek Slovenska konferenca o umetni inteligenci in konferenca Kognitivna znanost, v petek pa Vzgoja in in izobraževanje v informacijski družbi.

Več informacij o konferencah je dostopnih na spletni strani IS2022: https://is.ijs.si/?page_id=15705. Vstop na dogodke je prost.

Cikel dogodkov se bo zaključil v petek s prireditvijo, ki bo potekala ob 12. uri v veliki predavalnici na IJS. Častna gostja prireditve bo predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.