STAznanost

Odprte so prijave na evropsko tekmovanje za mlade znanstvenike in znanstvenice

Ljubljana, 26. junija - Odprte so prijave na tekmovanje EU TalentON 2024, namenjeno mladim znanstvenikom in znanstvenicam iz vse Evrope. Udeleženci bodo septembra na Poljskem razvijali rešitve za različne družbene izzive. Zmagovalne ekipe bodo prejele denarno nagrado iz nagradnega sklada v skupni višini 75.000 evrov. Rok za prijavo je 7. julij.

EU TalentON je tekmovanje, ki ga organizira, financira in sooblikuje Evropska komisija, so sporočili z ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Tekmovanje je odprto za raziskovalke in raziskovalce, stare od 21 do 35 let, iz vseh znanstvenih disciplin.

Udeleženci se bodo v Katowicah na Poljskem, evropskem mestu znanosti 2024, pomerili v razvijanju inovativnih rešitev za družbene izzive, skladne z enim od petih misij EU, vključenih v program Obzorje Evropa - prilagajanje podnebnim spremembam, preprečevanje in zdravljenje raka, obnova oceanov in voda do leta 2030, 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030 in dogovor o tleh za Evropo.

Več informacij na spletni strani: https://eutalenton2024.eu/.