STAznanost
Medicina in zdravje

V Ljubljani se začenja karierni sejem BioFair za študente s področja ved o življenju

Ljubljana, 14. maja - V Ljubljani se začenja dvodnevni karierni sejem BioFair, ki ga pod okriljem organizacije BEST organizirajo študentje različnih naravoslovnih smeri. Na sejmu se bodo predstavila podjetja z različnih področij ved o življenju, udeleženci se bodo lahko pomerili v BioKvizu, dogodek pa se bo sklenil z znanstvenim simpozijem z naslovom Dekodiranje skrivnosti celic: AI v boju proti raku.

Sejem, ki bo danes in v sredo potekal v prostorih stavbe X Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, povezuje študente biotehnologije, kemije, biologije, farmacije, medicine in sorodnih ved in jim omogoča stik s predstavniki različnih slovenskih podjetij, vstop na trg dela, iskanje primerne zaposlitve in pregled možnosti za usmeritev po končani študijski poti, so sporočili organizatorji.

Na stojnicah se bodo danes in v sredo med 10. in 16. uro predstavili predstavniki več podjetij z različnih področij ved o življenju. Od 10.15 do 15.30 bodo potekali tudi hitri razgovori s podjetji, kjer bodo študentje lahko izvedeli, kakšne kadre zaposlujejo posamezna podjetja.

Poleg predstavitev podjetij in inštitutov bo danes ob 16. uri na sporedu tudi BioKviz, ki je letos pripravljen v sodelovanju z Novartisom. Na njem se bodo ekipe študentov pomerile v reševanju vprašanj s področja ved o življenju.

Sejem se bo sklenil v sredo z znanstvenim simpozijem z naslovom Dekodiranje skrivnosti celic: AI v boju proti raku. Na simpoziju bodo strokovnjaki na področju onkologije, računalništva in umetne inteligence predstavili najnovejše raziskave in tehnološke inovacije, ki predstavljajo prihodnost diagnosticiranja in zdravljenja rakavih obolenj. Predavanja iz različnih tematskih področji bodo potekala v obliki krajših 15-minutnih nastopov strokovnjakov.

Pri ustvarjanju dogodka BioFair 3.0 bodo sodelovali Novartis, Sartorius - BIA Separations, Kemijski inštitut, Siemens Healthineers Slovenija, Univerzitetni klinični center Ljubljana, Krka, Acies Bio, BioSistemika, Jafral, Juicy Marbles, Lek, Helios, Nacionalni inštitut za biologijo, Bio-ReCell, Institut Jožef Stefan, AstraZeneca, Kemomed, Cobik, ministrstvo za obrambo, Roche in AlgEn.