STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Urška Vrabič Brodnjak prejela mednarodno priznanje kot najboljša gostujoča profesorica v ZDA

Ljubljana, 26. novembra - Profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani Urška Vrabič Brodnjak, ki na fakulteti predava o razvoju in uporabi trajnostnih embalažnih materialov ter oblikovanju embalaže, je prejela prestižno mednarodno priznanje Janet Else Visiting Scholar Award kot najboljša gostujoča profesorica v ZDA.

Združene države Amerike. Urška Vrabič Brodnjak prejela mednarodno priznanje kot najboljša gostujoča profesorica v ZDA. Foto: osebni arhiv Urške Vrabič Brodnjak

Združene države Amerike.
Urška Vrabič Brodnjak prejela mednarodno priznanje kot najboljša gostujoča profesorica v ZDA.
Foto: osebni arhiv Urške Vrabič Brodnjak

Kot so sporočili z ljubljanske naravoslovnotehniške fakultete, ji je nagrado 10. novembra podelilo mednarodno združenje International Textile and Apparel Association (ITAA), ki združuje največje svetovne korporacije modnih blagovnih znamk, oblačil in maloprodaje ter prestižne ameriške univerze s področja znanosti o materialih in inženiringu.

S tem dosežkom je Vrabič Brodnjak druga Evropejka, ki je prejela to nagrado. V okviru podelitve nagrade je imela 9. novembra v Baltimorju v ZDA vabljeno predavanje na mednarodni konferenci ITAA - Bridging the divide. "Predavanje z naslovom The Metamorphosis of Fashion Packaging: Unmasking the Evolution and Future Development of Sustainable Solutions, odraža njeno predanost raziskovanju in razvoju trajnostnih embalažnih rešitev v modni industriji," navajajo na fakulteti.

Kot so poudarili v sporočilu za javnost, si je profesorica s svojim strokovnim znanjem in predanim delom na področju trajnostne embalaže v svetovnem merilu zaslužila spoštovanje mednarodnih kolegov in industrije, saj jo že prihodnje leto 2024 vabijo kot predavateljico na Inovacijski forum v New York v ZDA. "S svojim delom je pustila velik pečat na področju razvoja in uporabe trajnostne embalaže, materialov in rešitev, s čimer prispeva k pomembnim premikom v smeri odgovornejšega odnosa do okolja v embalažni industriji. Njeno prizadevanje je tudi odraz visoke kakovosti in ugleda slovenske znanstvene in akademske skupnosti," so še zapisali.