STAznanost

Teden univerze letos v znamenju 150. obletnice rojstva prvega rektorja Josipa Plemlja

Ljubljana, 27. novembra - Ljubljanska univerza ta teden obeležuje tradicionalni teden univerze. Ob 104. rojstnem dnevu univerze bodo predstavili najodličnejše raziskovalne dosežke ter podelili častne nazive, plakete, nagrade in priznanja. Teden bo sicer zaznamovan s 150. obletnico rojstva prvega rektorja Josipa Plemlja, so sporočili z univerze.

Tradicionalni teden se bo začel popoldne v zbornični dvorani s predstavitvijo najodličnejših raziskovalnih dosežkov ljubljanske univerze v tem letu, krajšim koncertom Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič in premiero dokumentarnega filma o Josipu Plemlju - med tednom bodo sledile še štiri ponovitve filma.

V torek sledi slavnostna seja senata, ki predstavlja osrednji dogodek tedna. Na njej bodo podelili nazive častnega doktorja in senatorja, plaketo Pro Universitate labacensi, zlate plakete in svečane listine mladim visokošolskim učiteljicam, učiteljem in sodelavcem.

Sreda bo v znamenju študentk in študentov, saj bodo podelili priznanja za najboljše študijske dosežke ter priznanja za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

V četrtek bodo podelili priznanja zaslužnim profesoricam in profesorjem, v petek pa Prešernove nagrade študentkam in študentom.

Teden bodo v nedeljo sklenili z vodenimi ogledi po deželnem dvorcu, v katerem domuje univerza.

Hkrati z osrednjim programom tedna univerze bodo potekali tudi dogodki v organizaciji članic.