STAznanost

ZRS Koper vstopa v leto praznovanja treh desetletij delovanja

Koper, 1. decembra - Na današnji dan pred 29 leti je bilo ustanovljeno Znanstveno-raziskovalno središče Republike Slovenije, pred sedmimi leti na isti dan pa je bilo vpisano v register kot samostojni javni raziskovalni zavod - ZRS Koper. Kot poudarjajo ob obletnici, je s tem tem postal eden od šestnajstih slovenskih javnih raziskovalnih zavodov in edini izven prestolnice.

Ob tej priložnosti je direktor ZRS Koper Rado Pišot voščil vsem sodelavkam in sodelavcem za 29 let delovanja, zaznamovanega z znanstveno odličnostjo in izjemnimi dosežki.

Kot je poudaril v sporočilu za javnost, z današnjim dnem vstopajo v leto praznovanja treh desetletij obstoja ZRS Koper kar bodo preko celega leta počastili z različnimi dogodki in aktivnostmi v tem posebnem, odprtem in izzivov polnem mediteranskem okolju.

Ob tem je poudaril, da je v teh letih na ZRS Koper domovalo veliko izjemnih strokovnjakov, ki so s svojim delom, znanjem in predanostjo prispevali k številnim uspešnim mednarodnim in nacionalnim projektom. Raziskovalke in raziskovalci ZRS Koper so v tem času objavili zavidljivo število znanstvenih člankov, monografij ter družbeno odgovorno prispevali svetovnemu znanstvenemu prostoru in lokalni skupnosti.

Ob tej priložnosti je Pišot izrazil iskrene čestitke in hvaležnost vsem sodelavkam in sodelavcem, ki so s svojim delom, predanostjo ter znanstveno odličnostjo prispevali k uspehom in prepoznavnosti ZRS Koper.