STAznanost

Microsoft s hackatonom išče naslednjo generacijo žensk na področju umetne inteligence

Ljubljana, 20. februarja - Podjetje Microsoft in skupnost Coderspace organizirata dvodnevni spletni dogodek Hackathon Women in AI. Potekal bo 8. in 9. marca, njegov namen pa je navdihniti mlade ženske in jih pripraviti za poklicno pot na področju umetne inteligence. Namenjen je univerzitetnim študentkam iz jugovzhodne Evrope. Prijave na dogodek zbirajo do 25. februarja.

Na hekatonu, ki bo potekal na platformi Microsoft Teams, bodo udeleženke dobile priložnost sodelovanja v mednarodnih ekipah, pri čemer bodo lahko uporabljale storitve umetne inteligence Microsoft Azure ter pod sloganom Umetna inteligenca za dobro ustvarjale pilotne projekte s pozitivnim vplivom na svet, so v sporočilu za javnost zapisali pri Microsoftu.

Poleg tega bodo lahko prisluhnile gostujočim predavateljem in spoznale podobno misleče posameznice, ob tem pa jim bo strokovna žirija posredovala povratne informacije. Cilj dogodka je po njihovih navedbah udeleženkam omogočiti izkoriščanje moči umetne inteligence in sodelovanje pri inovativnih projektih na tem področju.

Dogodek je namenjen univerzitetnim študentkam iz jugovzhodne Evrope, kar vključuje Turčijo, Grčijo, Malto, Ciper, Srbijo, Hrvaško, Bolgarijo in Slovenijo. Prijave na dogodek lahko posameznice ali ekipe, ki štejejo največ štiri članice, oddajo do 25. februarja prek spletnega obrazca. Najboljši projekti bodo prejeli nagrade in certifikate, so še sporočili.