STAznanost

Festival inovativnih tehnologij za promocijo raziskovalnih dosežkov

Ljubljana, 9. marca - Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se bo danes odvil tradicionalni Festival inovativnih tehnologij, ki združuje tekmovanja s področja inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij, zlasti računalništva in elektrotehnike. Namen dogodka je približevanje znanstvenih in raziskovalnih dosežkov mladim.

Osrednji del dogajanja bo tekmovanje, ki obsega različna tehnološka področja in je namenjeno učencem 8. in 9. razredov osnovne šole. Ti se bodo pomerili na področjih, kot so digitalna fotografija, multimedija, robotika in oblikovanje predstavitev, so sporočili s fakultete in Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Letošnja novost je pedagoško usposabljanje za mentorice in mentorje za izvedbo projekta Elektronika z robotiko. Usposabljanje je brezplačno in je namenjeno učiteljem fizike, tehnike, matematike in računalništva.

Na splošni predstavitvi se bodo udeleženci seznanili z izdelki, ki jih učenci naredijo tekom šolskega leta ter učnim načrtom in gradivi. Sledila bo praktična delavnica, na kateri bodo sami sestavili enega izmed izdelkov.

Tekmovanje s področja inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij za srednje šole bo 20. marca, prav tako na fakulteti za elektrotehniko, so še navedli.