STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Lek za dogodek ScienceBEAT prejel priznanje Zlata praksa 2023

Ljubljana, 29. marca - Farmacevtska družba Lek je v četrtek na podelitvi nagrad Zlata nit prejela priznanje Zlata praksa, ki ga časnik Dnevnik podeljuje za inovativno in učinkovito kadrovsko prakso. Priznanje si je prislužil dogodek ScienceBEAT, namenjen povezovanju mladih talentov v slovenskem in mednarodnem prostoru s svetovno priznanimi znanstveniki in inovatorji.

Kot so sporočili z Leka, ki je sicer član skupine Sandoz, znanstveni in strokovni dogodek ScienceBEAT zasleduje strategijo trajnostnega pridobivanja novih talentov s spodbujanjem mladih k znanstveni karieri v farmacevtski panogi in omogočanjem dostopa do globalne mreže znanstvene in strokovne odličnosti. Zasnovali so ga z vizijo sodelovanja gospodarstva in akademske sfere ter prenosa znanj vodilnih strokovnjakov na mlajše generacije.

Za udeležbo na prvem dogodku ScienceBEAT, ki je potekal septembra 2023, se je potegovalo več kot 100 mladih talentov, med katerimi so na podlagi njihove akademske odličnosti, obštudijskih dejavnosti ter znanstvenih dosežkov izbrali 28 najboljših iz držav Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Poljske in Kazahstana.

Po besedah predsednika uprave Leka in predsednika Sandoza Slovenije Roberta Ljolja z dogodkom želijo še dodatno okrepiti partnerstvo z akademsko skupnostjo in talentom ponuditi priložnost, da se povežejo s svetovno priznanimi znanstveniki, raziskovalci in podjetniki.

Vodja Strateških programov v Leku in vodja organizacijskega odbora ScienceBEAT Jure Vajs je dodal, da je je njihov cilj, da ScienceBEAT postane prepoznaven visokotehnološki, znanstveni in poslovni dogodek v regiji.

Priznanje Zlata praksa podeljuje časnik Dnevnik, organizator medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit. Prejemniki tega priznanja so organizacije z inovativnimi, učinkovitimi in ustvarjalnimi pristopi, ki temeljijo na ciljih strategije organizacije, so proaktivni, vključujoči in so dodana vrednost za organizacijo.