STAznanost
Humanistika in družboslovje

Na Ekonomski fakulteti UL v okviru Trajnostnega tedna EF pester nabor dogodkov

Ljubljana, 8. aprila - Na Ekonomski fakulteti (EF) v Ljubljani se je danes začel Trajnostni teden EF. V tem tednu se bo na UL EF zvrstilo preko 20 različnih dogodkov, delavnic in predavanj, ki se jih lahko udeležijo tudi zunanji obiskovalci.

V okviru dogodka bodo študentje s transparenti izpostavili nujnost ukrepov, ki vodijo v bolj trajnostno družbo. Študentje, ki so sodelovali pri projektu, so izbrali transparente kot angažirano obliko družbene komunikacije, "saj generacija Z probleme povezane s trajnostjo, doživlja bistveno bolj osebno kot starejše generacije," so zapisali. Ob pripravi projekta so povedali, da bi morali med generacijami spodbujati dialog in govoriti več o kompleksnosti težav, s katerimi bodo soočene prihajajoče generacije.

Ključno sporočilo dogodka je po navedbah fakultete, "da trajnost ni le zelena, ampak zajema tudi številna druga področja, kot so enakost spolov, revščina, zdravje in dobro počutje, odgovorna poraba in proizvodnja, dostojno delo in gospodarska rast ..."

V tem tednu se bo na UL EF zvrstilo preko 20 različnih dogodkov, delavnic in predavanj, med drugim o digitalnih podatkih in trajnostnih digitalnih navadah, o zelenih financah in aktivnosti centralnih bank, o trajnostni mobilnosti, o trajnostnem razvoju in energetskih trgih in ravnanju s presežki hrane. Na dogodke vabijo tudi zunanje obiskovalce.

Na fakulteti v programu Trajnostnega tedna EF za medije še posebej izpostavljajo tri okrogle mize, in sicer o trajnostnem vidiku športnih prireditev, ki bo v torek ob 15. uri, o gradnji trajnostnih poslovnih modelov, ki bo v sredo ob 11. uri, ter o krožni prihodnosti, ki bo v četrtek ob 11. uri.

Kot je povedal dekan fakultete Tomaž Turk, mora biti razmišljanje o bolj trajnostnem ravnanju vpeto v naš vsakdan. "Na Ekonomski fakulteti vse izzive trajnosti na čimbolj naraven in zanimiv način umeščamo v naše izobraževanje, prepletajo se s številnimi podjetniškimi in ekonomskimi temami. Trajnostna družba je del našega poslanstva, zato ji na Ekonomski fakulteti namenjamo cel teden posebnih dejavnosti."

Več o dogodkih in prijavah na dogodke je na voljo na povezavi http://www.ef.uni-lj.si/druzbena_odgovornost_in_integriteta/trajnostni_teden.