STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Konec tedna že 10. največji univerzitetni hackathon v Sloveniji DragonHack

Ljubljana, 19. aprila - Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bo 20. in 21. aprila potekal že 10. največji univerzitetni hackathon v Sloveniji DragonHack. Na 24-urnem tekmovanju se bodo udeleženci pomerili v razvoju najbolj inovativnih rešitev različnih izzivov iz resničnega življenja z uporabo programske in strojne opreme.

DragonHack je najdlje trajajoči in največji študentski hackathon v Sloveniji. Vsako leto maja poteka na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Ekipe študentov se na tekmovanju preizkusijo v reševanju resničnih problemov s programsko in strojno opremo, ki jih določijo številna sponzorska podjetja. Kot poudarjajo organizatorji, je cilj dogodka povezati inovativne ljudi z odličnimi idejami, ki bodo s pomočjo kritičnega mišljenja ustvarili rešitve za praktične probleme. Študentom bodo pri tem v pomoč tudi mentorji s fakultet in strokovnjaki iz podjetij.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, gre za intenzivno tekmovanje, ki neprekinjeno traja 24 ur in združuje kreativnost, tehnične veščine ter hitro reševanje izzivov, vse z namenom ustvarjanja inovativnih rešitev v kratkem časovnem okviru. Na letošnjem tekmovanju bodo dobili priložnost izboljšati svoje spretnosti ter vzpostaviti povezave z različnimi podjetji v sektorju. Po tekmovanju bo sledila predstavitev njihovih rešitev, zmagovalca pa bodo razglasili v nedeljo ob 16.30 uri.

"DragonHack predstavlja odlično priložnost za študente, ki si želijo dokazati svoje sposobnosti. V enem vikendu imajo priložnost, da predstavnikom podjetij v živo pokažejo, kako uspešno lahko uporabijo svoje znanje iz časa študija ter v kratkem času zasnujejo in izdelajo delujočo rešitev," je DragonHack opisala organizatorka dogodka Eva Tisaj Žnidaršič.

Kot so organizatorji še navedli v sporočilu, pa heckathon ni zgolj tekmovanje, temveč omogoča mreženje med talentiranimi študenti, inovativnimi razvijalci ter perspektivnimi podjetji v tehnološkem sektorju. Predstavlja ključni člen kadrovanja v slovenskem tehnološkem svetu. Povezuje namreč študente in mlade na začetku kariernih poti s številnimi priznanimi slovenskimi podjetji. "Sodelovanje na tem dogodku postane most do kakovostnega kadra, ki ostaja v Sloveniji, kar ima izjemno pomembno vlogo pri ohranjanju tehnološkega znanja in strokovnosti v državi," so poudarili.