STAznanost

Ljubljanska univerza z novim spletnim mestom

Ljubljana, 15. aprila - Ljubljanska univerza z današnjim dnem vzpostavlja novo spletno mesto. Drevesna struktura novega spletišča je prilagojena potrebam bodočih študentov, zaposlenih na univerzi, medijem in široki javnosti, ki jo zanimajo dejavnosti univerze, vizualno pa sledi sodobnim trendom na tem področju, so danes sporočili z Univerze v Ljubljani.

Spletno mesto je prilagojeno novi celostni grafični podobi univerze, ki je bila izbrana na javnem natečaju in jo je junija 2023 potrdil senat univerze. Za oblikovno zasnovo in strukturo spletnega mesta je poskrbela na javnem razpisu izbrana ljubljanska agencija Innovatif.

Kot je ocenil rektor ljubljanske univerze Gregor Majdič, je novo spletno mesto bolj pregledno in uporabniku prijazno. "Prepričan sem, da bodo obiskovalci našega spletnega mesta zdaj prej našli želene informacije. Hkrati pa novo spletišče omogoča še lažji dostop do informacij o raziskovalnih dosežkih naših raziskovalcev, pa tudi o številnih umetniških dogodkih, ki jih prirejamo na univerzi, ter dejavnostih študentov," je v sporočilu navedel Majdič.

Čeprav se vloga spletnih mest v sodobnih medijskih okoljih spreminja, je za rektorja komuniciranje, tudi prek lastnih spletnih kanalov, še posebej pomembno v času, ko zaupanje znanstvenim ustanovam v javnosti upada in ko javnosti ne prepoznajo prispevka univerz k družbenemu razvoju in blaginji, saj raziskovalnih in drugih rezultatov ne predstavljajo dovolj dobro.

Novo spletišče predstavlja priložnosti za bolj učinkovito komuniciranje in bo dolgoročno pripomoglo tudi k večji obveščenosti javnosti o delu ljubljanske univerze na vseh področjih in posledično večjemu zaupanju javnosti v znanost, je še dodal Majdič.

Prenos vsebin s starega spletnega mesta je v teku in bo zaključen v naslednjih tednih.