STAznanost

Na razpisu za podporo pisarnam za prenos znanja uspešna IJS in Univerza v Ljubljani

Ljubljana, 18. aprila - Na javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti pisarn za prenos znanja, ki se delno financira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, sta bili izbrani vlogi Instituta Jožef Stefan (IJS) in Univerze v Ljubljani. Obe izbrani ustanovi bosta prejeli po 2,15 milijona evrov.

IJS je prijavil konzorcij za prenos znanja, univerza pa konzorcij univerzitetnih pisarn za nadgradnjo zmogljivosti podpore prenosa znanja, so danes sporočili z ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Javni razpis, ki ga je ministrstvo objavilo konec lanskega leta, je namenjen vzpostavitvi delovanja novih pisarn za prenos znanja in nadgradnji obstoječih na slovenskih javnih raziskovalnih organizacijah. Usmerjen je tudi v krepitev povezav in sodelovanje pisarn za prenos znanja z deležniki v inovacijskem ekosistemu ter pridobivanje znanj in spretnosti zaposlenih v teh pisarnah.

Izbrani vlogi sta bili po pojasnilih ministrstva tudi edini, ki sta prispeli pravočasno. Vsak od prijaviteljev je prejel polovico razpisanih sredstev.