STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Odprte so prijave za Novartisov tradicionalni znanstveni dogodek regijski BioCamp

Bled, 18. maja - Farmacevtska družba Novartis v Sloveniji že 14. leto zapored pripravlja tradicionalni znanstveni dogodek BioCamp, namenjen študentom naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti. Dogodek, ki bo potekal na Bledu od 22. do 24. septembra, se bo osredotočal na inovativne tehnološke platforme za zdravljenje rakavih obolenj. Mladi talenti se na dogodek lahko prijavijo do 10 junija.

BioCamp, ki bo letos potekal pod naslovom Soustvarjamo medicino: Na presečišču vrhunske znanosti in tehnologij naslednje generacije, izbranim študentom s področja STEM in poslovnih ved ponuja priložnost za pridobivanje znanja in razvoj kariere, so pri Novartisu zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so poudarili, namreč povezuje perspektivne študente z vodilnimi strokovnjaki in menedžerji, kar jim prinaša vpogled v delovanje inovativne mednarodne farmacevtske industrije in najnovejše trende v panogi. Poleg tega pa lahko z oblikovanjem lastnih idej soustvarjajo prihodnost znanosti, podjetništva in tehnologije za dobrobit bolnikov, so navedli.

Tema letošnjega srečanja so radioligandne terapije, ki predstavljajo eno od novih Novartisovih naprednih tehnoloških platform. "Te imajo pomembno vlogo pri ustvarjanju inovativnih rešitev za največja zdravstvene izzive sodobne družbe, h katerim spadajo tudi rakava obolenja, ki predstavljajo enega od vodilnih vzrokov umrljivosti tako v Sloveniji kot po svetu," so zapisali.

Novartis tako želi študentom predstaviti potrebo po inovativnih pristopih ter širokem spektru znanja in izkušenj, ki so potrebni v celotnem procesu odkrivanja, razvoja, proizvodnje, trženja in končne dobave prebojnih zdravil bolnikom.

Študenti bodo na dogodku spoznali tudi strokovno in poslovno okolje globalne inovativne farmacevtske industrije ter sodelovali pri odkrivanju in oblikovanju novih poslovnih rešitev za dejanske izzive v farmacevtski industriji. Svoje ideje in rešitve bodo predstavili strokovni komisiji.

Dogodek prinaša tudi možnost za razvoj kariere v Novartisu. Letošnji BioCamp bo na Bledu potekal od 22. do 24. septembra, prijave pa so odprte do 10. junija na spletni strani https:/ www.biocamp.si/.