STAznanost
Humanistika in družboslovje

Na javnem razpisu za uporabo generativne umetne inteligence v izobraževanju izbran Zavod Antona Martina Slomška

Ljubljana, 30. maja - Zavod Antona Martina Slomška je bil izbran na javnem razpisu ministrstva za vzgojo in izobraževanje, katerega predmet je razvojno-raziskovalni projekt na področju vključevanja generativne umetne inteligence v izobraževanje. Za sofinanciranje projekta so na voljo sredstva v višini do milijon evrov iz mehanizma za okrevanje in odpornost.

Maribor. Osnovna šola in vrtec Montessori, Zavod Antona Martina Slomška. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Maribor.
Osnovna šola in vrtec Montessori, Zavod Antona Martina Slomška.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Namen javnega razpisa je prispevati k celoviti, smotrni in učinkoviti uporabi generativne umetne inteligence v vzgojno-izobraževalnem procesu na različnih ravneh izobraževanja.

Cilji razpisa pa so preučiti vpliv generativne umetne inteligence na percepcijo in spreminjanje učenja in poučevanja z vidika različnih deležnikov ter analizirati stanje in potrebe vzgojno-izobraževalnih zavodov za smotrno in učinkovito uporabo generativne umetne inteligence v vzgojno-izobraževalnem procesu v Sloveniji.

Komisija, z Mojco Debeljak Kozina na čelu, je preverila izpolnjevanje pogojev ter ocenila vlogo, ki je izpolnjevala vse razpisne pogoje, na podlagi meril, navedenih v besedilu javnega razpisa in razpisni dokumentaciji.

Zavod Martina Slomška je bil sicer na razpisu edini prijavljen, so sporočili z ministrstva. Razpis so v preteklosti že podaljšali.