STAznanost

Na evropskem podnebnem hackathonu bodo iskali inovativne rešitve za podnebne spremembe

Ljubljana, 4. junija - Raziskovalci po vsej Evropi bodo od 20. do 22. junija združili moči pri razvoju inovativnih rešitev za podnebne spremembe. Preko spletne platforme bo namreč potekal evropski hackathon EU Sparks for Climate. Najboljši projekti se bodo imeli priložnost potegovati za 5000 evrov v evropskem finalu. Prijave na dogodek zbirajo do 17. junija.

Udeleženci bodo na hackathonu imeli priložnost spoznati podobno misleče posameznike, ki jih zanima reševanje podnebnih izzivov. S timskim delom bodo razvijali tehnične in družbene rešitve za podnebne probleme. Dogodek pa bo ponudil izobraževalne vsebine o podjetništvu, trajnosti, socialnih inovacijah in drugih relevantnih temah, so sporočili s Tehnološkega parka Ljubljana, ki je eden od partnerjev hackathona EU Sparks for Climate.

Sodelujejo lahko vsi posamezniki in raziskovalci z inovativnimi idejami, ki bi želeli prispevati svoje strokovno znanje in raziskovalne sposobnosti. Dve zmagovalni ekipi bosta osvojili nagrado v vrednosti 500 evrov. Zagotovili si bosta tudi mesto za izmenjavo v EU v programu Erasmus za mlade podjetnike ter 48 urno mentoriranje in pripravo za evropsko finale, v katerem se bosta lahko potegovali za zmagovalno nagrado v vrednosti 5000 evrov.