STAznanost
Knjige

Pandemija covid-19 v Aziji: tradicionalni humanizmi, moderna odtujenost in retorike sodobnih ideologij

Pričujoči zbornik s polnim naslovom Pandemija covid-19 v Aziji: tradicionalni humanizmi, moderna odtujenost in retorike sodobnih ideologij: slavnostni zbornik ob 25. obletnici ustanovitve Oddelka za azijske študije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, v katerega so vključeni prispevki članov in članic programske skupine Azijski jeziki in kulture, je nastal v okviru praznovanja petindvajsete obletnice ustanovitve Oddelka za azijske študije FF UL, na katerem deluje omenjena skupina.

Posvečen je obravnavanju pandemije Covid-19 v Aziji in z več različnih zornih kotov nazorno prikaže, da je v večini azijskih držav prisoten razkorak med ideologijo proti-epidemičnih ukrepov na eni ter resničnostjo njihovega izvajanja na drugi strani. Prikaže pa tudi, da v Vzhodni Aziji, na katero je v prvi vrsti osredotočen, obstaja zakladnica znanja, ki se ga lahko poslužimo - oziroma ki bi se ga morali posluževati -, če želimo tvorno in trajnostno reševati trenutno krizo in številne druge, ki ji lahko sledijo.

Knjiga je na voljo v odprtem dostopu na portalu E-knjige Znanstvene založbe Filozofske fakultete: https://bit.ly/3eIajWC.