STAznanost
Knjige

Montessori od prvega dne življenja

Ta praktični in uporabni vodnik za starše in vzgojitelje, ki temelji na filozofiji Marie Montessori, prinaša anekdote in dragocene napotke za vzgojo umirjenih, sposobnih in samozavestnih otrok.

Kako lahko starši pomagajo otroku pri izgradnji samega sebe že od prvega dne? Kako lahko montessori metodo praktičnega učenja in odkrivanja samega sebe uporabimo pri novorojenčkih, dojenčkih in malčkih? Ta pregledno zastavljena in razumljivo napisana knjiga odgovarja na takšna in številna druga vprašanja. Podrobno opisuje prva tri leta otrokovega življenja, ki so ključnega pomena za razvoj.

Avtorici predstavita smernice za ustvarjanje lepega in praktičnega okolja za dojenčke in zelo majhne otroke - od načrtovanja dojenčkove sobe do spodbujanja življenjskih spretnosti, kot so samostojno oblačenje, samostojno delo in sodelovanje z drugimi. Prav tako pojasnita koncepte in naloge, pri tem pa upoštevata 'občutljiva obdobja', v katerih se je otrok še posebej pripravljen učiti spretnosti, kakršna je recimo uporaba kahlice.

Knjiga Montessori od prvega dne življenja je napisana jasno in izjemno berljivo in bi jo moral prebrati vsak novopečeni starš.