STAznanost
Knjige

Sedem in pol spoznanj o možganih

Zbirka očarljivo povezanih esejev o človeških možganih, napisanih v tradiciji najboljših poljudnoznanstvenih knjig, kot je Sedem kratkih lekcij iz fizike.

Ste se kdaj vprašali, zakaj imate možgane? Dovolite priznani nevroznanstvenici Lisi Feldman Barrett, avtorici odmevne knjige Kako nastanejo čustva, da vam razkrije, kaj je v resnici ta veliki sivi nagrbančeni mehur med vašimi ušesi. V sedmih esejih (ter z dodatno zgodbo o tem, kako so se možgani razvili) ta priročna, zabavna in zavzetemu bralcu dostopno podana vsebina knjige razkriva najnovejša spoznanja nevroznanstvenih raziskav. Spoznali boste, od kod prihajajo možgani, kako so zgrajeni (in zakaj je to pomembno) in kako sodelujejo z ostalimi možgani pri tem, ko ustvarjajo vse, kar izkušate. Na tej poti boste pretresli tudi popularne, vendar netočne mite, kot je ideja o "plazilskih možganih", z avtorico boste na novo premislili dolgo opevano vojno med razumom in čustvi ter tudi tisti razkorak med naravo in okoljem, ki naj bi določal vaše obnašanje.

Knjiga Sedem in pol spoznanj o možganih je delo, ki bo pritegnilo tako splošnega bralca kot znanstvenega veterana, saj je polna presenečenj, humorja in pomembnih ugotovitev o človeški naravi - darilo knjige, ki ga boste želeli okušati vedno znova.