STAznanost

Evropska prostovoljska služba praznuje 20 let

Ljubljana, 22. januarja - Evropska prostovoljska služba (EVS) je januarja dopolnila 20 let delovanja. V vseh teh letih je številnim mladim pomagala, da so našli prostovoljno delo v drugi evropski državi.

Kdor želi že letos prispevati k lepšemu jutri, lahko svojo priložnost za prostovoljstvo poišče na seznamu vseh pripravništev v evropskih institucijah.

EVS mladim med 17. in 30. letom omogoča, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju. Ob tem jim EVS omogoča razvijanje socialnih veščin in občutek za solidarnost ter poglobljeno razumevanje drugačnosti.

Namen EVS je omogočiti mladim življenje in delo v tujini, povečati mobilnost mladih in njihovo večjo zaposljivost, spodbujati medkulturno učenje in pridobivanje življenjskih ter delovnih izkušenj. Velik poudarek je tudi na ozaveščanju mladih, da so evropski državljani, in na spodbujanju njihovega dejavnega sodelovanja v civilno-družbenem življenju in sistemu predstavniške demokracije.