#družba 23.2.2016 12:30

Slovenski fotograf v ožjem izboru natečaja Sony World Photography Awards

Ljubljana, 23. februarja - Slovenski fotograf Andrej Tarfila se je na enem največjih fotografskih natečajev na svetu Sony World Photography Awards uvrstil v ožji izbor v podkategoriji Open Travel. Fotografija z naslovom Cerkev na poljih Sorškega Polja zajema posnetek pokrajine, kjer se sonce dviguje nad Škofjo Loko ter okoliškim hribovjem.

Ljubljana.
Fotografija Cerkev na poljih Sorškega Polja fotografa Andrej Tarfila.
Foto: Andrej Tarfila

Fotografija slovenskega fotografa je bila izbrana med skupno 230.103 prijavljenimi fotografijami iz 186 držav, od tega je bilo 95.541 fotografij prijavljenih v eni od treh krovnih kategorij Open, so sporočili organizatorji natečaja.

Tarfila se bo tako v svoji kategoriji potegoval za naziv Open Photographer of the Year ter denarno nagrado v vrednosti 5000 ameriških dolarjev. Fotografija bo na ogled tudi v sklopu razstave Sony World Photography Awards v Londonu, ki bo potekala aprila in maja, objavljena pa bo tudi v knjigi Sony World Photography Awards za leto 2016.

Zmagovalci kategorij Open in Youth bodo znani 29. marca 2016, zmagovalce v profesionalnih kategorijah pa bodo razglasili aprila.

V letošnjem letu se sicer tekmovanje Sony World Photography Awards ponaša z največjim številom prijavljenih v devetletni zgodovini. Število prijav na slovenski del natečaja Sony World Photography Awards 2016 se je denimo v primerjavi z letom 2015 povečalo za 57 odstotkov.

Skupno število fotografij, ki so jih zbrali na mednarodnem natečaju od svojega začetka, leta 2007, sedaj presega milijon fotografij.